látogató
számláló
Szállítási információk | Cialis Rendelés

Rendelés, megrendelés útmutatás.

Kifizetési lehetőségek, termék átadása-átvétele

A megrendelését az alábbi úton lehetséges megfizetni és átvenni:

Rendelés, megrendelés útmutatás.előre utalással egy megadott bankszámlaszámra: eszerint a legkisebb az ára, mert a fuvar, csomagolási, valamint más anyagi terheket cégünk állja.

Postai utánvétellel az áru átvételekor a postá(s)nak leróni az utánvétel díját, annak függvényében, hogy a postástól magától veszi át a csomagot, illetve a postahivatalban. Az utánvétel összegének kifizetésekor veheti át a rendelt árut.

előre utalással való vásárlás azonkívül birtokba vétel: az előreutalás abból a szempontból lehet pozitívabb, hogy ekkor a postázás díját cégünk átvállalja, ezért lényegesen olcsóbban megkaphatja az árucikket. Miután megérkezett az összeg hozzánk, abban az esetben aznap feladjuk az árut, ekképp 2-3 nap alatt realizálható az egész, azonkívül kecsegtetőbb árú is.

előre történő utalásnál kérjük küldjön a KAPCSOLAT menüpont segítségével egy üzenetet és akkor mi azonnal közöljük azokat az elérési lehetőségeket elektronikus levélben az Ön számára, amire utalni ajánlott az összeget. A csekk közleményébe adja meg pontosan azt a nevet, irányítószámot, amit a rendelésben is megadott nekünk, így egyszerűen beazonosíthatjuk. A termék nevét kérjük, egyáltalán ne írja be az utalás közleményének rubrikáiban, csakis csupán a saját nevét amellett irányítószámát adja meg, amit az igénylés során megadott!

Amint megkaptuk az utalást (ez többnyire pár óra, illetve maximum 1 nap), arról SMS-ben értesítenek bennünket, és úgy még azon a napon már fel is adjuk a csomagot ajánlott, utánvétel nélküli küldeményként, amely egy, illetve legfeljebb 2 nap leforgása alatt minden bizonnyal megérkezik Önhöz, természetesen titoktartó dobozban.

Postai illetve futárszolgálati utánvételes fizetés azonkívül átvétel: Az utánvételes kifizetési lehetőség a legnépszerűbb azonkívül a leggyakrabban választott. A szállító a megrendelő címére szállítja az árucikket azonkívül az utánvétel költségének kiegyenlítésekor odaadja azt Önnek. Átlagosan megállapítható, hogy 20 000 Ft-ig bezárólag 1-2 dobozos megrendelés esetén elsőbbségi felárral feladott küldemények összes szállítási, továbbá további összege csak 1500 forint. Eme ár fölött, azonfelül a csomag tömegének megnövekedése okán, még 1800-2100-2700 Ft is lehet a plusz házhozszállítási fizetnivaló. A rendeléskor ezt a hazaszállítási díjat hozzáadja a számlázó rendszerünk a termék árán felül, ezért láthatja Ön is, hogy pontosan mennyi is lesz a postázás költsége, azaz az áruval együttesen kereken milyen összeget fizet majd.

A postai utánvét, illetve postai utánvétel kifejezés azt mutatja pontosan, hogy az eladó feltüntet a csomagon egy utánvételi összeget, amit szeretne, hogy a vevő az átvétel során megfizessen. Az utánvételi ár a mi esetünkben az áru fogyasztási árából, a postázás díjából, azonfelül a csomagolás árából adódik. Értelemszerűen ez az utánvéti összeg az igényelt terméket extra kiadásokkal emeli, melyet a megrendelőnek muszáj megfizetnie. A postai utánvéttel bonyolított vásárlás esetén a futárnak szükséges odaadni a csomagon lévő utánvéti összeget, és ezzel a csomagot kézhez kapja. Amennyiben nem talál senkit a címen, otthagy egy értesítőt. A másik alternatíva a postahivatalban maradó utánvételes küldemény, melynél a postahivatalban marad a küldemény, nem kerül kikézbesítésre továbbá mivel Önnek nem kell a saját címét közölnie az igényléskor, ekképp nem fogják értesíteni a postahivataltól, hogy küldeménye érkezett, így Önnek muszáj befáradnia a postára továbbá kifizetni az utánvét összegét. A postán maradó csomag bonyolítása azért nem ennyire könnyen kivitelezhető, amennyiben így szeretné választani az igénylését, okvetlenül tanulmányozza a következőket, mert feltéve, hogy már sokszor vásárolt ezzel a módszerrel, akkor is mások lettek a postázás előírásai, amiről itt informálódhat részletekbe menően.

Szállítás postahivatalban maradó küldeményként

Azt javasoljuk, feltétlenül tanulmányozza eme postahivatalban maradó ismertető írást, mert még ha Ön eddig is sok esetben is igényelt postahivatalban maradó árut és azokkal minden rendben volt, ámde a közelmúltban nagymértékben változtak a postahivatalban maradó küldemények rendjére létrehozott kritériumok!

Ez rendszerint a legbajosabb hozzáférési megoldás a megfigyeléseink alapján, nagyszámú ok miatt is.

A kisméretű postahivatalok, illetve a plázákban, azaz üzlet központokban található posták nem fogadnak postán maradó küldeményeket, ekképp azt visszajuttatják a feladóhoz. Azt tanácsoljuk, hogy a szóban forgó város, illetve település központi postájára (főpostájára) címezzék a rendelt csomagot, ha lehetséges, és máris jóval kevesebb gond lesz a birtokba vételnél. A postakeresűben az olyan kisebb posták, valamint plázák- üzletközpontjainak postahivatalai is szerepelnek, ahol nem foglalkoznak postán maradó csomagokkal, ez okból azt ajánljuk ne ezeket, hanem inkább a nagyobb (fő)postákat preferálja!

Egy sereg ember nincs tisztában vele, hogy a postán maradó csomagok esetén semmilyen értesítést nem kapnak a postától. Hiszen nem is tudnák hova postázzák az értesítőt, mert az Ön saját címét nem írta meg a rendeléskor, hanem mindössze a posta címét illetve számát, amit a postakeresűben jelölt ki. Ezt súlyosbítja még, hogy többször azt mondják a postára besétáló egyénnek, hogy nem küldték el, vagy nincs meg. Ilyenkor kérjük, fogalmazzon meg cégünknek a KAPCSOLAT menüponton keresztül egy üzenetet, ahol mi elektronikus levélben elküldjük Önnek az igénylés alkalmával felvitt küldeményt azonosító számot. Ezzel minden esetben átadják majd Önnek az ajánlott küldeményét, amibe a terméket csomagoltuk.

A postahivatalban maradó csomagok beérkeznek a főpostára (1-es számú posta), és hogyha Ön nem a főpostára kérte postán maradóként, akkor átviszik a megadott számú illetve című postára az Ön megrendelt küldeményét. Viszont, ha a főpostára kérte, abban az esetben ott várja Önt az 1-es számú postahivatalban.

Legfontosabb dolog: A postán maradó csomagoknál egyáltalán nem hagynak Önnek értesítőt, ezért Önnek szükségeltetik a megrendeléstől számítva 1-2 napon belül besétálnia a megadott számú illetve című nagyobb postára az adott településen. Hogyha hét munkanapon belül nem fárad be a postára, abban az esetben a csomagot visszaküldik a feladóhoz. Hogyha a postahivatalban azt mondják, hogy nem jött meg a küldemény, vagy nem találják, olyankor meg kell adni a küldeményt azonosító RAG számot, és azután bizonyosan megoldódik a panasz! Eme számot a KAPCSOLAT menüpontra kattintva egy üzenetben kérje vállalatunktól, és akkor mi eljuttatjuk Önhöz a lehető leggyorsabban.

Legnagyobb baj a postahivatalban maradó csomagoknál hogy a feladott csomagot (levél formájában) nem minden esetben képesek megtalálni rögtön a postahivatalban, csupáncsak egy bizonyos küldeményazonosító /RAG/ számmal, amelynél minden feladott csomag útvonala követhető. Az ún. küldeményeket azonosító RAG szám jelentése szerint már teljes biztonsággal ki fogják tudni keresni a szóban forgó postán az utánvételes ajánlott csomagját, és átadják Önnek a szerintük „még be sem érkezett” csomagot.Sokszor a postán a minimális ösztönzés valamint a kis fizetések következményeképp, ha nincs pont könnyen megtalálható helyen a kért küldemény, olyankor szívesebben azt állítják Önnek, hogy nem kapták meg, vagy nincs meg. Ez okból lényeges a RAG szám, ami egyúttal egy csomag nyomon követési szám. Ezt a számot a KAPCSOLAT menüponton át egy pár soros levélben kérje el tőlünk.

A rendelést követő napon a csomagja minden esetben kiküldésre kerül a délután 16 óráig lefolytatott rendeléseknél. A 16 óra után leadott rendeléseket, amennyiben még van rá lehetőségünk, abban az esetben szoktuk kiszolgálni, viszont hogyha nem sikerül, akkor következő nap kerülnek postázásra. A feladott összes küldemény saját RAG számot kap, ennek hála megtalálható a posta számítógépének adatbázisa segítségével.

A postán maradó igénylést követő másnap, elküldjük Önnek ezt a küldeményazonosító számot, pedig ennek hiányában is bemehet a postahivatalba valamint kikérheti a csomagját, amennyiben rendes alkalmazottak dolgoznak éppen, abban az esetben megkeresik Önnek rövid idő alatt és így át is veheti.

Ha valamely okból mégsem küldenénk ezt a bizonyos RAG számot e-mailben, akkor legyen szíves, vegye fel velünk a kontaktust, feltéve, hogy befáradt a postára és azt közölték Önnel, hogy nem jött meg a küldemény, illetve eltűnt. A KAPCSOLAT menüponton keresztül küldjön nekünk egy levelet!

Amiatt olyan fontos, hogy igazi e-mail címet valamint telefonszámot adjon meg, hogy a kapcsolat sikeres lehessen. Esetleg az ilyen szállítási problémánál tudunk Önnek telefonálni, ha nem tud reagálni az üzenetünkre.

Házhozszállítás hagyományos postai utánvétellel, megadott címre való kikézbesítésselHázhozszállítás hagyományos postai utánvétellel, megadott címre való kikézbesítéssel

A hagyományosnak azonkívül leggyakoribbnak mondható postahivatali utánvételes küldemény lakásra történő kikézbesítése során a szállító kisebb értéknél (100 000 Ft-ig) kihozza a csomagot a megadott címre, és ott az átvételkor kiegyenlítheti a postai kiszállítás díját a megrendelő úgy, hogy ott rögtön a szállítónak kifizeti az utánvét összegét. Az utánvétel összege a megrendelt termék(ek) árából, a posta- utánvételi, valamint becsomagolási költségekből jön össze. A megrendelésekorkülönben mindig odaírjuk a szállítási költséget is tételesen, eszerint megfigyelheti, hogy az igényelt árucikken felül mennyi lesz a házhozszállítási díj.

Lakcímre való szállításkor utánvétel során, hogyha nem talál senkit otthon a postás vagy a szállító, illetve drágább értékű az utánvételi összeg, olyankor rendszerint a helyszínen hagy egy értesítőt a postaládában Önnek.

Sajnálatos módon azt szükséges az eddig tapasztaltak alapján állítanunk, hogy a hazaszállítási szolgáltatás nem mindvégig a legtökéletesebb, sok esetben értesítőt sem hagynak a postások/futárok valamilyen okból, és ilyenkor küldeményünket visszaszállítják nekünk, mert Ön nem is tud a küldemény megérkezéséről, miután nem kapta meg róla az értesítést, hogy ott járt vele a postás vagy a futár. A megoldás az, hogy az igénylés után 2 nappal legfeljebb, hogyha nem érkezik meg az adott lakóhelyre a küldeményt, abban az esetben fel kell adnia számunkra egy levelet a KAPCSOLAT menüponton át. Ezután a küldeményeket azonosító (RAG) számot megírjuk Önnek és így ezzel minden bizonnyal megtalálják a postán.

Probléma, illetve 2 napnál régebbi megrendelés esetében, hogyha nem jutott el Önhöz a csomagunk, akkor kérem, vegye fel velünk a kontaktust úgy, hogy küld egy üzenetet a problémájáról a KAPCSOLAT menüpontra kattintva!

Kézbesítés előre történő utalásnál

Amennyiben Ön előre elutalta részünkre küldemény összegét, abban az esetben az átutalás beérkezését követően, aminél rövid szöveges üzenetben informálnak minket, még rögvest aznap postázzuk a terméket. Az árut egyszerű buborékfóliás kíváncsi szemek elől elzárt azonfelül nem kitapintható zacskóba csomagoljuk be gondosan, a tartalmát nem írjuk rá. A tapintatos küldeményünk ajánlottan fog feladásra kerülni utánvétel nélkül.

Amennyiben talán nem volt otthon és a postás vagy a szállító nem tudta átadni, olyankor ott hagy egy üzenetet a postaládában Önnek. Ezzel szükséges befáradnia a postára amellett átvennie az ingyen kiadott tapintatos kinézetű ajánlott levelét.

Hogyha nem lett bedobva értesítés és már jó pár napja rendelte az árucikket, akkor vélhetően a postás/szállító nem hagyott a helyszínen üzenetet Önnek, ellenben a postahivatalban benn lesz a küldemény. Ha így se képesek megtalálni, írjon számunkra a KAPCSOLAT menüponton keresztül egy értesítést és mi segítünk Önnek megoldani a problémát! Az utaláshoz kellő díjtérítési útmutatásunkat ennek a lapnak a tetején nézheti meg a FIZETÉSI MÓD-nál.

Házhozszállítás tempója, időtartama, külön sürgősségi szolgáltatás

A kiküldés idejének mérsékelése, amellett a tisztelt megrendelő mennél gyorsabban történő ellátása cégünk lényegbevágó követelménye! természetesen a kedvező hazaszállítási díjakat alapul véve a magyar posta árai azonkívül gyorsasága a mértékadó, esetleg a futárszolgálat.

A délután 4 óráig lebonyolított megrendeléseknél aznap megtörténik a dropship, más szóval a küldemények közvetlenül a megrendelőnek való kiküldése. Így az aznapi feladásnál a posta egy-két nap leforgása alatt szavatolja a küldemények átadását egész Magyarországon belül. Eme időintervallum nem csupán elméletben, hanem a gyakorlatban is működik. A fuvarcégek 24 órás végrehajtást garantálnak.

Minden küldeményt általában normál sürgősségi plusz lehetőséggel vesszük igénybe, amelynek többlet ára nem haladja meg a 90 forintot se.

A vásárló igényelhet postai kivételes sürgősségi ellátást is (EMS), mely garantálja, hogy a még aznap kivitelezett rendeléseket következő napra a fuvar vállalat 5600 Ft-os díj ellenében a nagyobb városok településein délelőtt 9-re a kisebb méretű települések esetében maximum déli 12-ig átadja.

A posta normál sürgősségi ellátása nem biztosítja bizonyosan a másnapi átadást, így ha bárkinek feltétlenül szüksége van másnap a csomagra, abban az esetben kérhet külön sürgősségi lehetőséget az ún. EMS ellátást, amely esetén a postahivatal szavatolja a következő nap déli 12 óra előtti kézbesítést.

Postai hazaszállítás díja, utánvételes ár, csomagolási költségek a megrendelésnél

A postai utánvétes vásárlás egy borsosabb árú variáció, elvégre az áru költségén felül a postaköltséget is az igénylőnek muszáj kifizetnie, nem úgy, mint az előreutalásnál, mert annál cégünk átveszi teljes egészében a hazaszállítási továbbá a további hozzá járuló díjakat.

A kézbesítési, csomagolási, azaz utánvéti díj összege általában kevésbé értékes árucikkek esetén 1500 forint alatti.

A nagyobb értékű, ekképp kissé nehezebb csomagok esetében az 1800-2200-2700 forintot is elérheti, azonban rendeléskor a kézbesítési árat odaírjuk pluszban az árucikk árán felül, így egyértelműen megtudhatja, hogy mennyibe kerül a teljes rendelése összességében.

Az adott posta, utánvételes, csomagolási összes árat, ami pluszban rámegy az áru árára, azt a megrendeléskor a rendszer tételesen kiírja az Ön számára.

A lehető legjutányosabb amellett legrugalmasabb kézbesítési lehetőséget kínáljuk Önnek a legkomolyabb diszkréció mellett.

Problémák és teendők az átadással, postázással összefüggésben

Természetesen a házhozszállítást valamint a feladást is emberek végzik, ezért olykor hibát követhetnek el. Ezzel nincs is baj, mivel az összes esetre megvan a problémaelhárítás a lehetséges kellemetlen problémák kiküszöbölésére.

Nem pont azt a féle illetve mennyiségű árucikket találta a küldeményben, mint amit kért a rendeléskor

Minekutána online kereskedésünknek minden nap több, mint száz megrendelése van, ekképp megeshet, hogy valamely figyelmetlenség következményeképp akaratlanul nem olyan mennyiségű illetve nem azt a terméket tesszük bele a küldeménybe. Ennek természetesen rendkívül kicsi a valószínűsége, azonban, hogyha ez megesett Önnel, abban az esetben sincsen gond, mivel nincs egyéb teendője, mintsem a weboldal alján található üzenetküldő űrlapon írni számunkra egy panaszbejelentő üzenetet, amit rögtön kivizsgálunk még aznap, és ha ekképp zajlott, abban az esetben helyreigazítjuk a ballépésünket persze grátisz.

A terméket összetörve illetve elszakadva kapta meg a borítékból kivéve

Sajnálatosan a kiszállítás alkalmával a nem megfelelően kezelt valamint szállított csomagok bizony kárt szenvedhetnek. Az ilyen megsérült csomagokra a posta nyújt biztosítékot, vállalatunk nem tud kárpótlást fizetni a más különböző szállító cégek által okozott sérülésekért.

Ezen panasz rendszerint csupán rendkívül kevés alkalommal alakult ki, de a vevők szóltak, hogy a buborékfóliás levél szét van szakadva, azonban attól még semmilyen baja sem lett a készítménynek, így nem kívántak a lehetséges kicsi károkon rágódni.

Nem kapta meg a küldeményt időben

Vállalatunk alaposan figyel a villámsebes, még azon a napon történő dropshipre (házhozszállításra), így naponta postázzuk a délután 4-ig lebonyolított igényléseket. Ezeknek egy, illetve legfeljebb két nap leforgása alatt meg kell érkeznie egész hazánkon belül akárhová. Amennyiben 2 nap alatt nem jutott hozzá a küldeményéhez, akkor mindenféleképpen jelezze ezt nekünk oly módon, hogy a KAPCSOLAT menüpont segítségével egy üzenetet juttat el hozzánk a panaszáról, amiben tüntesse fel, hogy milyen jellemzőkkel valamint milyen árut igényelt, mely eddig még nem érkezett meg.

Annak, hogy vajon miért nem kapta meg a csomagját, szerintünk az alábbi okai lehetnek:

• Nem kapott üzenetet, emiatt nem ment be felvenni a postahivatalba, azonkívül hozzánk visszaküldték a küldeményt. Ez többnyire a postahivatalban maradó csomagok esetén következhet be, illetve abban az esetben, amennyiben a településen az utánvételt végző kézbesítő postás/futár és a szokásos postás egészen más. Ilyeténképp feleslegesen panaszkodik a már tán régről ismert postásánál, elvégre nem is ő kapja az utánvételes csomagok kikézbesítési munkáját. Még megszokott lakáscímre történő kiszállításnál is megtörténik esetenként, hogy nem hagynak a helyszínen értesítőt, így Ön nem értesül a küldeményünkről és így egy-két nap elteltével visszaküldik a feladóhoz.

Azt javasoljuk, hogy mindenféleképpen írjon számunkra, hogyha a megrendeléstől számítva maximum két munkanapon belül nem kapta meg az ajánlva feladott utánvételes csomagunkat, és mi küldünk egy küldeményeket nyomon követő számot (ún. RAG számot), amire odaadják Önnek értesítő nélkül is a küldeményt. Tehát 48 óránál később semmiképp se várjon, hanem juttasson el számunkra a KAPCSOLAT menüpontban egy pár soros levelet!

• A csomag a postahivatalban elkallódott. Ekkor Önnek éppúgy jeleznie kell számunkra, hogy a küldeményünket nem kapta kézbe. Mi utánajárunk, és feltéve, hogy elkallódott a termék, úgy annak az összegét a posta cégünknek visszatéríti, viszont már azon a napon, amikor ezt megtudtuk valamint megerősítést nyert, hogy elkallódott, akkor mi mindjárt feladjuk Önnek újra a megrendelt terméket és az azt követő napra bizonyára meg is érkezik.

Erre máskülönben egyszer volt eddig példa. Az a legfontosabb, hogyha nem érkezett meg a csomag, abban az esetben okvetlenül jelezzen számunkra, mert arról meg lehet győződve, hogy elküldjük még aznap adu. 4 óráig lebonyolított igényléseket!

• Nem történt meg a csomag postázása.

Internetes gyógyszertárunknak mindenkor van raktáron akármely mennyiségű árukészlete, így kvázi garantált, hogy nem lesz olyan, hogy elfogynak a termékek, valamint nem tudjuk kiküldeni a kért termékeket. Talán megtörténhet az, hogy a rendelés feladása után valamelyik levelezési rendszer nem küldi át a megrendelést cégünkhöz. Ilyenre még nem volt egyáltalán példa.

 

Nyomkövetési vagy küldeményeket azonosító szám, úgynevezett RAG szám kiküldése Önnek elektronikus levélben, feltéve, hogy nincs meg a küldemény

Amennyiben azt a felvilágosítást kapja a postástól, vagy a postahivataltól, hogy semmilyen küldeménye nem jött Önnek, olyankor már-már biztos lehet benne, hogy a postán elhányódott a csomag. Ilyenkor egy úgynevezett küldeményazonosító RAG számot kérnek, mert az összes csomagnak létezik egy egyedi azonosítószáma, ami alapján már elő tudják keríteni az Ön küldeményét a postán a számítógépes adatbázisukba beütve. A csomagokat azonosító RAG szám bemutatását, illetve közlését mindenkor a postahivatalban tanácsos lefolytatni, és nem a postásnak mondani, hogy nézzen utána.

Eme küldeményazonosító szám mindig 2 betűvel indul azonfelül 14 számból álló számsor követi. A 2 betű, mellyel kezdődik, az az „RL” valamint utána 14 darab szám.

A csomagját délután 4 óráig bejelentett megrendelésnél még azon a napon postázzuk, és egy vagy két nap elteltével már át is veheti. Amennyiben legfeljebb két nap leteltével nem érkezett meg, abban az esetben feltétlenül írjon nekünk a KAPCSOLAT menüponton át egy üzenetet a bajával – adataival, és akkor mi egyből visszaírunk és elküldjük Önnek ezt a küldeményeket nyomon követő RAG számot. Ezzel a RAG számmal ha bemegy a postahivatalba, ahol így már a számítógépes adatbázisba beütve pontosan tudni fogják, milyen küldeményről érdeklődik, továbbá előkeresik az Ön számára.

Tapintatosság, csomag külseje- esztétikuma

Tapintatosság, csomag külseje- esztétikumaCégünk alapvető követelménye a tapintatosság! Az igénylése egyáltalán nem fog kiderülni harmadik fél felé, azt harmadik félnek nem kézbesítjük. Számtalan személynek jelentős bonyodalmatokoz, hogy milyen címre is rendeljék a küldeményt, nehogy bárki is megtudja. Még a szüleivel vagy más közös háztartásban, lakásban él valakivel és ezért nem szeretne kellemetlen kérdezősködéseket, így bukkan fel a kérdés, hogy milyen címre kérjem a küldeményt?

A felelet nagyon könnyű amellett magától értetődően a legdiszkrétebb. A postahivatalba postán maradó levélként. Amiatt is roppant jó ez a megoldás, mert így Önnek még a személyes adatait sem kell nekünk megadnia, hanem pusztán a postahivatalnak a számát vagy a címét (bármely nagyobb település főpostája az 1. számú posta), amelyet a postakeresűnkből tud kijelölni. Azért ez a dolog nem ennyire könnyű, jó néhány tájékoztató azonkívül dolog akad a postahivatalban maradó csomagoknál. Amennyiben postahivatalban maradó küldeményt szeretne választani, azaz hogy, hogy a postán benn maradhasson a küldeménye és ne kézbesítsék ki, akkoraz alábbiakat mindenféleképpen olvassa át precízen: szállítás postán maradó küldeményként!

A csomag illetve a küldemény formája

A házhozszállított küldemények külleme valamint látványa hallatlanul puritán, semmi sem utal a tartalomra. A feladóként egy magánszemély nevét írjuk rá a kényes kérdések elkerülése okán. A küldeményt a gyakorlatban mint levelet adjuk fel, mert ekképp mérsékeltebb az ára a csomagénál. A küldemény (levél) egy levegő buborékos bélelésű boríték, melyet nem lehet kitapintani se, valamint így nem szokott sérülni sem a küldemény tartalma, esetünkben a gyógyszerkészítmények.

A mérsékeltebb értékű illetve súlyú- illetőleg térfogatú rendeléseket tehát egy béléssel rendelkező levélben adjuk postára, melynek külseje a következő képen látható:

A nagyobb értékű, vagy nehezebb, nagyobb méretű rendeléseket kartondobozban adjuk postára.

Amikor felhívjuk Önt a megrendeléskor megadott telefonszámon

Az igénylésben jelzett telefonszámon egyedül teljesítési, kiküldési gondok esetén hívjuk fel a végső esetben, ha e-mailjeinkre nem válaszol egyáltalán. Az igénylés tudomásul vétele miatt semmiképpen se értesítjük telefonon, hanem mindössze egy elfogadó levelet juttatunk el Önnek.

Még akkor telefonálnánk Önnek, hogyha sürgős házhozszállítást kíván a következő napra. Hogyha esetleg a közölt megrendelési adatokból hiányzik valami, úgy nem tudunk eleget tenni az igénylésnek. A hívásnál mindenkor a megrendelést lefolytató egyént hívjuk a telefonhoz, és meggyőződünk afelől, hogy kivel beszélünk, továbbá amennyiben a felesége illetve a barátja veszi fel a telefonját (mobilját), akkor se aggódjon csupán egy eltévedt hívás voltunk rejtett számról, amit nem is lehet visszahívni, sem visszakeresni. Ebből Önnek nem származik bosszúsága! Így a tapintat 100%-os.

 

Garancia

Gyógyszerkereskedő cégünk a Nemzetközi Gyógyszer Szövetség minden jogosultságával rendelkezik, amellett valamennyi portékájára pénz visszaadási vagy csere garanciát nyújt kedves vevőinek!

Világhálón működő gyógyszerkereskedésünkben nem eshet meg semmilyen körülmények között sem, hogy a törvénysértő gyógyszerárusokhoz hasonló módon leutánzott árucikkeket adjunk el az Ön számára. Vállalatunk jó hírneve, hiteles üzemeltetési jogosultsága, világhálós patikai amellett gyógyszer értékesítési engedélye miatt sem engedhetné meg, hogy lemásolt szert forgalmazzon, mert akkor bevonják a vállalat valamennyi jogosultságát. Beszüntetnék státuszát, pedig mi Magyarországon kívül még 31 gyógyszergyárral, 895 szokásos patikával vagyunk szerződésben. Ezen felül még 18 országban vannakjól prosperáló világhálón működő patikáink.

Most felsoroljuk Önnek azt a 3 legfontosabb szövetséget és testületet, amik a gyógyszerkereskedések, és netes gyógyszertárak működését, szolgáltatásait, amellett a rendelt, illetőleg kiadott készítményeket bevizsgálják továbbá figyelemmel követik, gyenge minőségi szint esetében felfüggesztik a gyógyszerkereskedés üzemeltetését, amellett bevonják a működéshez fontos tanúsítványait.

A KAPCSOLAT menüpontra kattintva megmutatkoznak Önnek a számítógép képernyőjén cégünk azonkívül a világhálón működő gyógyszertárunk nevére szóló legmagasabb szintű nemzetközi gyógyszer ellenőrző szervezetek érvényes engedélyei. Az engedélyekről nézhető képeken találni fog domain nevünket jelző sorozatos vízjeleket, melyet amiatt kellett rátennünk, hogy a nem hivatalosan tevékenykedő, nem valódi patikaszereket árusító internetes áruházak ne tudják másolni e legitim jogosultságok iratait azonfelül átírni a saját nevükre.

• FDA /Food and Drug Administration/ engedély,

• CIPA /Canadian International Pharmacy Association/ engedély,

• VIPPS /Verified Internet Pharmacy Practice Sites/ engedély a Kapcsolat menüpontra kattintva megtekinthetőek minden hivatalos adatunkkal egyetemben.

Ezen legitim okiratok áttanulmányozásával már világosan láthatja, hogy kereskedésünk egy törvényesen munkálkodó internetes gyógyszerkereskedés, és nem a tucatnyi jogosulatlan hamisított gyógyszerértékesítő website-ok egyike, melyekre a HENT, a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület is felhívja a figyelmet.

Vállalatunk ezen kívül csere jótállást, végső esetben pénz visszafizetési garanciát is ad valamennyi készítményére, az alább felsorolt garanciális elvárások mellett, hogyha:

• Ön felnőtt.

• Ön nem alkalmazott kábítószert, tudatmódosító anyagot szedés folyamán és előtte.

• Ön követte a medicinára vonatkozó tájékoztató előírásait 100%-ig.

• Ön nem fogyasztott koffein, taurin, és alkohol alapanyagú élelmiszert, italt, vagy egyéb más terméket a gyógyszerkészítmény beszedése közben és előtte.

• Ön nem érintett szív, vese, máj, tüdőbetegségben azonkívül nem szed erre orvosságokat.

• Ön nem használ nitrát származékot tartalmazó, vagy egyéb további értágító, intenzív vérnyomást csökkentő, illetve vízhajtó készítményeket.

• Ön nem pánikbeteg, nincs elmegyógyászati panasza, azonkívül nem alkalmaz antidepresszáns medicinákat.

• Önnek saját hibáján kívüli okokból nem segített ez a szer.

• Ön beleegyezik abba, hogy IP címét amellett adatait számítógépünkön tároljuk.

Ha eleget tett ezen pontok követelményeinek, és a készítmény saját hibáján kívül nem hatott az Ön számára, visszaadjuk a pirula értékét, vagy kicseréljük egy eltérő hatóanyagú készítményre elsőként.

Pénz visszafizetési vagy cserére vonatkozó garancia adása gyakorlatilag

Ha bekövetkezett, hogy Ön az összes utasítást betartotta és még úgy sem hatott a gyógyszerkészítményünk, akkor dönthet, hogy a pénzét igényli megkapni, vagy kicseréljük a készítményét egy másik alapanyagú medicinára. Általában ajánlunk Önnek egy eltérő alapanyagú csereterméket, melyet teljes mértékben ingyen kézbesítünk Önnek. Zömmel a további hatóanyag már biztos győzelem szokott lenni, mert megtörténhet olyan dolog meglehetősen ritkán, hogy egy alapanyag valamiért nem hat valakinek. Azonban amennyiben kipróbál egy más különböző alapanyagú készítményt, akkor megdöbben a megelégedettségtől, valamint másképpen áll cégünkhöz.

Ha vissza óhajtja igényelni az árát

Abban az esetben nincs egyéb dolga, mint, hogy küldjön számunkra a Kapcsolat menüpont használatával egy reklamációs üzenetet, és kapni fog egy Claims Identification Number-t, értsd egy panaszbejelentő azonosítási számot. Ezzel a reklamációs számmal kérjük, küldjön el a gyógyszerkereskedésünknek egy kérvényező levelet a postán arra a névre valamint címre, amelyről a csomagja jött. Ebben a kérvényben kérjük, írja le az Ön becses nevét, személyes adatait, amellett a előforduló panaszát a szerrel kapcsolatban. Kérjük, tájékoztasson bennünket e levélben, hogy milyen kihatást és mellékhatást észlelt a patikaszer alkalmazásakor, illetve az összes, a hatásával kapcsolatos tettét. Pl. ivott-e kávét, vagy alkoholos ital a használata előtt illetve közben, vagy használt-e egyszerre vele más különböző gyógyszereket, azonfelül hogy hányadik évében jár. Hogyha feladta ezt a hagyományos kézzel írt levelet a kiszállításkor kapott névre valamint postafiók címére, abban az esetben arra szeretnénk kérni, küldjön számunkra újfent a Kapcsolat menüponton át egy rövid üzenetet, melyre egy nap leforgása alatt felelünk.

Ha megérkezett cégünkhöz a kézzel írt levele és a tartalmát átnéztük /4-10 nap/, azután kontrolláljuk az esetet, amellett hogyha Ön a tájékoztató alapján szedte a szert és valamennyi lényeges kívánalmunkat komolyan vette, abban az esetben jár Önnek a jótállás, így visszaadjuk Önnek az összeget! Kérjük szépen, ebben az esetben ne felejtse el a kézírással készült levelében megadni az utaláshoz szükséges alapvető adatait. Egyedül kézzel írt üzenetet hagyunk jóvá, minekutána ezt le kell fénymásolnunk továbbá bevinni a központba az adminisztrációhoz. Ha akármely adatát nem adja át, ami kell a pénz visszaadási garancia teljesítéséhez, abban az esetben az utalást nem tudjuk lefolytatni. elsőként, kérjük, legyen szíves, postázza vissza a megrendelt orvosságot, mely hatástalan volt, és mi kontrolláljuk, hogy gyógyszerkereskedésünktől származik-e. Szállítás előtt mindig egy rejtett megjelölést rakunk a patikaszer dobozára, levelére, így tudjuk, ha nem vállalatunktól van a visszaszármaztatott holmi. A pénz visszatérítési garanciát mindössze akkor áll módunkban teljesíteni, ha a készítmény leveléből (bliszter) csak konkrétan legfeljebb 1 darab hiányzik, illetve zselékészítmény esetében egy tasak. Ha több darab nincs meg, abban az esetben nem tudjuk majd egyik féle garanciát sem nyújtani Önnek még aktív reklamáció esetében sem!

Amennyiben Ön a jótállását érvényesíteni szeretné, akkor legyen szíves, a Kapcsolat menüpontra kattintva juttasson el nekünk egy üzenetet, csatolva hozzá a Claims Identification Number-t, vagyis az egyedi panaszbejelentő azonosító számot, amellett írja le a bankszámlaszámát továbbá az utaláshoz fontos valamennyi adatot. Hogyha eme adatait du. 4 óráig megírja nekünk, abban az esetben még azon a napon visszaadjuk a kifizetett összeget, amely egy nap alatt célba ér a számlájára. Erről egy képernyőmentést tárolunk, hogyha talán azt feltételezné, hogy mégsem átutaltuk a pénzt az Ön számára. Az igénylés leadásával mindezen szabályzatot Ön nyugtázza.

Amennyiben ki kívánjacserélni a gyógyszerkészítményt

Feltéve, hogy az Ön számára valami okból nem volt eredményes a házhozszállított patikaszer, illetve talán nem reagált jól pont arra a hatóanyagra, azonban az árával nem megy semmire, hanem inkább próbálkozna egy másmilyen alapanyagú gyógyszerrel, akkor kérjük, legyen szíves, írjon számunkra egy reklamáló pár soros üzenetet a Kapcsolat menüpontra kattintva. Ekkor kap egy Claims Identification Number-t, úgymond egy panaszbejelentő azonosítási számot.

Ezt követően juttasson el számunkra egy saját kézzel írt papír alapú kérelmet arra a névre és postafiókcímre, amely a rendelt termék átvételekor feladóként meg volt jelölve! Ebben a kérvényben kérjük, legyen szíves, adja meg az Ön becses nevét, személyi adatait, hogy milyen címre szeretné pontosan a csere gyógyszerkészítményt amellett még azt is, hogy mire kívánja, amennyiben kicserélnénk a gyógyszerkészítményt! Alapesetben felkínálunk Önnek a szakértelmünk alapján egy más alapanyagú készítményt, amely vállalatunk szakértői szerint már bizonyosan eredményes lesz. Amennyiben a 2 gyógyszer ára között eltérés van, az utalással, egyeztetést követően kivitelezhető.

Ezt követően Önnek nyugtázzuk a kérését, ami után nincs más teendője, mint hogy visszaküldi postahivatalban ajánlott levélként, a kézzel írt offline üzenetet (ami tartalmazza a személyes adatait, telefonszámát, a cserélendő gyógyszerkészítmény nevét, a Claims Identification Number számával, magyarul a csak erre az esetre vonatkozó panaszbejelentő azonosítási számával egyetemben); azonkívül a rendelt csomagján olvasható Feladó nevére valamint postafiók címre (ez lenne vállalatunk) a megmaradó azonkívül kibontott gyógyszerkészítményt visszajuttatni szíveskedjék.

Amennyiben megjött vállalatunkhoz a visszaküldött készítmény, az Ön személyes adatai amellett a Claims Identification Number (reklamációs azonosító szám), olyankor azt feldolgozzuk és egynéhány nap múltán a kérelmében szereplő adatok alapján kiküldjük az Ön részére a csere terméket. A kézzel írt papír alapú kérelem amiatt fontos, mert vállalatunknak le szükségeltetik fénymásolni a hozzánk írt kérelmét és el kell juttatni a központnak az adminisztráció.